Over Koos

De gezichten en visie achter Koos Service Design

HET KOOS-TEAM

Bij Koos werkt een divers en enthousiast team van onderzoekers, strategen en creatieven.

Jules Prick MSc

Partner

Jules is partner bij Koos en heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van klantgericht innoveren en experience design.

Robbert-Jan van Oeveren MSc

Partner

Robbert-Jan is partner bij Koos, houdt van strategie, complexe systemen en schiet met scherp op vernieuwende verdienmodellen en kansen vanuit de markt.

Kasper van der Knaap MSc

Partner Lissabon

Kasper is managing partner bij Koos Lissabon. Met zijn Braziliaanse ervaring zorgt hij voor de zuidelijke vibes. Hij is constant bezig om mensen en culturen te verbinden, geholpen door creatieve ontwerpmethoden.

Floor Smit MSc

Team & New Business Developer

Floor is als fan bij Koos binnengelopen en eigenlijk nooit meer weggegaan! Vol enthousiasme vertelt ze over Koos en hoe we samen de wereld gaan verbeteren. Floor vraagt door, analyseert en structureert. Wil graag begrijpen en is oprecht nieuwsgierig. Zoekt de verbinding tussen jouw Business wensen en de oplossingen vanuit Service Design.

Niels Corsten MSc

Senior Service Design Consultant

Niels wordt wild van scherpe waardeproposities en verslindt boeken over innovatie. Met zijn visualisatieskills maakt hij een levendige vertaling van idee naar compleet service concept!

Sanne Kempers MSc

Senior Service Design Consultant

Met haar jarenlange ervaring als kwalitatief onderzoeker kan Sanne iedereen doorgronden. De vertaalslag van behoeften naar een goede en prettige dienstverlening is waar zij zich hard voor maakt. ’s Avonds smult Sanne heimelijk van slechte tv-programma’s.

Karen Koekoek MSc

Senior Service Design Consultant

Met haar achtergrond bij KLM en flink wat ervaring in het buitenland brengt Karen een hele andere kant mee naar Koos! Met haar creatieve skills en een goed gevoel voor politiek, weet ze zelfs de meest complexe projecten te managen en zorgt ze dat deadlines gehaald worden.

Nynke Schrakamp MSc

Senior Service Design Consultant

Nynke heeft al vaker service design thinking geimplementeerd bij verschillende bedrijven, en ze is op een missie! Ze is ook gek van auto’s en alles wat daarmee te maken heeft.

Hidde Burgmans MSc

Senior UX Consultant

Met zijn ervaring als product owner weet Hidde als geen ander wat er komt kijken bij het neerzetten van een ultieme ervaring. Hidde is je vriend bij het concretiseren van al uw digitale producten, inclusief ongepaste hashtags #zinin #durftevragen #interwebs

Jeroen Otte MSc

Service Design Consultant

Jeroen ramt door projecten heen alsof hij in één van zijn rugbywedstrijden zit. Als echte teamspeler zet hij zich volledig in om iedereen over de eindstreep te trekken! Met zijn ervaring op de innovatie afdeling van Heineken weet hij ook de meest uitdagende vraagstukken te tackelen.

Nathalie Meuleman MSc

Service Design Consultant

Nathalie wordt geïnspireerd door de theorie achter creativiteit en Service Design en wat dit in de praktijk betekent voor bedrijven. Dat maakt haar een gepassioneerde Service Designer die geen uitdaging uit de weg gaat!

Boris Jockin MSc

Service Design Consultant

Met zijn frisse blik en snelle denkwerk creëert Boris als de bliksem nieuwe inzichten in complexe problemen. Als parttime DJ is hij bovendien de koning van de muzikale wansmaak.

Noortje Hartman MSc

Service Design Consultant

Van strategie en branding wordt Noortje enthousiast en met haar nuchtere blik houdt ze het overzicht in de chaos. Die chaos vind je overigens wel in haar schoenenkast, want die is veel te klein voor haar enorme collectie.

Kaspar Kazil MSc

Service Design Consultant

Kaspar gelooft dat er altijd een ‘big idea’ verscholen is in de cases waar hij aan werkt, en hij is niet tevreden totdat hij die gevonden heeft. Als part-time artiest met (volgens hemzelf) goede smaak in muziek, is het niet altijd makkelijk om in dezelfde ruimte te zitten als Boris of Pim.

Serena Westra MA

Service Design Consultant

Met haar diverse achtergrond is Serena goed in het versimpelen van complexe informatie op visuele wijze. Ze visualiseert alles wat los en vast zit: van conferentie tot reisavontuur, van customer journey tot album-cover.

Emilie van Spronsen MSc

UX Designer

Met een achtergrond in Interaction Design aan de Technische Universiteit in Delft en een passie voor Graphic Design, Emilie is de go-to-persoon voor geweldige digitale services!

Jelmer Kok BSc

Service Designer

Jelmer is de hardwerkende designer bij Koos! Hij studeert Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft en draait daarnaast projecten mee bij het leukste Service Design bureau van Nederland!

Paula Peereboom

Officemanager

Paula zorgt als officemanager voor haar Koosjes. Zij zwaait de scepter op het gebied van administratie en personeelszaken zodat de rest creatief bezig kan zijn. Wij leren van haar structuur en waarom je je troep moet opruimen. Oh ja en ze is ook best sportief (zegt ze).

Michaël Vijfvinkel BSc

Service Design Intern

Michaël heeft zijn bachelor Industrial Design Engineering aan de TU Delft behaald en is nu op weg om zijn master te behalen in Strategic Product Design. Hij is vastberaden om het te gaan maken in de wereld van Service Design!

Jessie Lauret

Service Design Intern

Jessie is onze nieuwe aanwinst uit Eindhoven. Met haar frisse blik op services en design stapte ze vol enthousiasme in de professionele wereld van Service Design!

Pim Tiemessen

Freelance Designer

Pim ‘alias George’ is onze in-house freelance designer. Naast de meest flitsende logo’s, websites en animaties, weet Pim ook een ontzettende berg onzin en slechte 80’s muziek te produceren.

WERKEN BIJ KOOS?

Slaat je hart een slag over als je denkt aan onderzoek, strategie en design? Hou jij ervan om in een divers en enthousiast team te werken met sommige van de slimste creatieven? Dan komt dat wellicht mooi uit, want wij zijn op zoek naar:

OPEN SOLLICITATIE:

Staat er niets bij dat direct bij jou past, maar denk je dat je wel een goeie aanvulling voor ons team kunt zijn? Stuur ons dan een open sollicitatie, want wij altijd op zoek zijn naar goede denkers en doeners.

STAGE BIJ KOOS?

Ben jij een van de ambitieuze studenten die gek is op Service Design? Ben jij zoekende om je vaardigheden te boosten en te leren van de slimsten? Dan is een stage bij Koos, Service Design iets voor jou! Solliciteer voor een stageplek door ons een een email te sturen waarin je uitlegt waarom jij onze volgende stagiair(e) moet worden en wij zullen er voor zorgen dat we contact met je opnemen.

DE KERNWAARDEN VAN KOOS

Koos gelooft dat organisaties en mensen plezieriger én effectiever samenwerken als er een sterke match is op persoonlijke kernwaarden. Ook bieden kernwaarden richting en houvast bij alles wat we doen, als persoon en als organisatie. Match jij met onze kernwaarden?

Denk design

Combineer analytisch denken met een creatieve aanpak.
Communiceer visueel. Probeer en itereer.

Expert

Blijf groeien. Blijf leren. Blijf lezen. Verdiep je in je vakgebied.

Eerlijk en oprecht

Eerlijk duurt het langst. Wees open en transparant. Communiceer verwachtingen.

Fun

Werken is leuk. Doe datgene waar je energie van krijgt en een slechte grap op z’n tijd is nooit weg!

Transformeer

Probeer het elke keer weer iets slimmer en beter te doen. Verval niet in routines en ‘challenge de status quo’.

De oorsprong van Koos

 

Koos is een nuchtere Hollandse jongen die zegt waar het op staat. Hij is nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in de wereld en past wat hij ontdekt heeft graag toe binnen zijn projecten. Het is een gezellige jongen die van alle markten thuis is. Hij spreekt geen moeilijke consultant taal, maar zegt gewoon wat hij bedoelt, zodat iedereen hem begrijpt. Bovendien luistert hij naar wat je te zeggen hebt en denkt graag mee over het verbeteren van je dienst.

Wij vinden dat het merk eigenlijk de persoonlijkheid van je bedrijf is en daarom ook een persoonlijke naam verdient: Koos dus.

Koos heeft ook al veel van de wereld gezien. Hieronder enkele van zijn vakantie kiekjes.

Wil je meer weten over Koos?

Kom dan langs voor een bakkie koffie en leer ons kennen!
Of bel ons op de Koos hotline, wij leggen graag uit wat Koos jou kan bieden!

Contact

Rokin 69 1012 KL 
Amsterdam, Nederland

+31 (0) 20 753 0154

koos@burokoos.com

Newsletter

Tips, tricks & best practices of service design. Stay up-to-date and subscribe to our newsletter!