Over Koos

De gezichten en visie achter Koos Service Design

HET KOOS-TEAM

Bij Koos werkt een divers en enthousiast team van onderzoekers, strategen en creatieven.

Jules Prick MSc.

Partner

Jules is partner bij Koos en heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van klantgericht innoveren en experience design.

Robbert-Jan van Oeveren MSc.

Partner

Robbert-Jan is partner bij Koos, houdt van strategie, complexe systemen en schiet met scherp op vernieuwende verdienmodellen en kansen vanuit de markt.

Kasper van der Knaap MSc.

Partner Lissabon

Kasper is managing partner bij Koos Lissabon. Met zijn Braziliaanse ervaring zorgt hij voor de zuidelijke vibes. Hij is constant bezig om mensen en culturen te verbinden, geholpen door creatieve ontwerpmethoden.

Niels Corsten MSc.

Senior Service Design Consultant

Niels wordt wild van scherpe waardeproposities en verslindt boeken over innovatie. Met zijn visualisatieskills maakt hij een levendige vertaling van idee naar compleet service concept!

Floor Smit MSc.

Senior Service Design Consultant

Floor vraagt door, analyseert en structureert. Wil graag begrijpen en rost het er dan doorheen. Maakt de vertaling tussen de Business wensen en de insights vanuit Service Design zonder haalbaarheid uit het oog te verliezen. Oh, en zoek je nog een pubquiz teamlid: Floor kent haar trivia en houdt van bier en ‘foute’ grappen.

Sanne Kempers MSc.

Senior Service Design Consultant

Met haar jarenlange ervaring als kwalitatief onderzoeker kan Sanne iedereen doorgronden. De vertaalslag van behoeften naar een goede en prettige dienstverlening is waar zij zich hard voor maakt. ’s Avonds smult Sanne heimelijk van slechte tv-programma’s.

Karen Koekoek MSc.

Team & Project Manager

Met haar achtergrond bij KLM en flink wat ervaring in het buitenland brengt Karen een hele andere kant mee naar Koos! Met haar creatieve skills en een goed gevoel voor politiek, weet ze zelfs de meest complexe projecten te managen en zorgt ze dat deadlines gehaald worden.

Nynke Schrakamp MSc.

Service Design Consultant

Nynke heeft al vaker service design thinking geimplementeerd bij verschillende bedrijven, en ze is op een missie! Ze is ook gek van auto’s en alles wat daarmee te maken heeft.

Jeroen Otte MSc.

Service Design Consultant

Jeroen ramt door projecten heen alsof hij in één van zijn rugbywedstrijden zit. Als echte teamspeler zet hij zich volledig in om iedereen over de eindstreep te trekken! Met zijn ervaring op de innovatie afdeling van Heineken weet hij ook de meest uitdagende vraagstukken te tackelen.

Nathalie Meuleman MSc.

Service Design Consultant

Nathalie wordt geïnspireerd door de theorie achter creativiteit en Service Design en wat dit in de praktijk betekent voor bedrijven. Dat maakt haar een gepassioneerde Service Designer die geen uitdaging uit de weg gaat!

Boris Jockin MSc.

Service Design Consultant

Met zijn frisse blik en snelle denkwerk creëert Boris als de bliksem nieuwe inzichten in complexe problemen. Als parttime DJ is hij bovendien de koning van de muzikale wansmaak.

Noortje Hartman MSc.

Service Design Consultant

Van strategie en branding wordt Noortje enthousiast en met haar nuchtere blik houdt ze het overzicht in de chaos. Die chaos vind je overigens wel in haar schoenenkast, want die is veel te klein voor haar enorme collectie.

Jelmer Kok BSc.

Service Designer

Jelmer is de hardwerkende designer bij Koos! Hij studeert Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft en draait daarnaast projecten mee bij het leukste Service Design bureau van Nederland!

Maartje Hofker BSc.

Service Design Intern

Maartje heeft net haar bachelor Industrieel Ontwerpen afgerond aan de TU Delft en is vastberaden om het te gaan maken in de wereld van Service Design, waarbij haar rijke fantasie en inbeeldingsvermogen naadloos aansluiten op haar guilty pleasure voor Harry Potter!

Paula Peereboom

Officemanager

Paula zorgt als officemanager voor haar Koosjes. Zij zwaait de scepter op het gebied van administratie en personeelszaken zodat de rest creatief bezig kan zijn. Wij leren van haar structuur en waarom je je troep moet opruimen. Oh ja en ze is ook best sportief (zegt ze).

Pim Tiemessen

Freelance Designer

Pim ‘alias George’ is onze in-house freelance designer. Naast de meest flitsende logo’s, websites en animaties, weet Pim ook een ontzettende berg onzin en slechte 80’s muziek te produceren.

WERKEN BIJ KOOS?

Slaat je hart een slag over als je denkt aan onderzoek, strategie en design? Hou jij ervan om in een divers en enthousiast team te werken met sommige van de slimste creatieven? Dan komt dat wellicht mooi uit, want wij zijn op zoek naar:

OPEN SOLLICITATIE:

Staat er niets bij dat direct bij jou past, maar denk je dat je wel een goeie aanvulling voor ons team kunt zijn? Stuur ons dan een open sollicitatie, want wij altijd op zoek zijn naar goede denkers en doeners.

FREELANCERS GEZOCHT!

We zijn op zoek naar service designers die we ook op freelance basis kunnen inhuren. Voor diverse projecten in Nederland en daar buiten, zoeken we mensen die onze teams kunnen versterken.

Zo zijn we op het moment op zoek naar ‘all round’ freelancers, die goed in staat zijn om een groep te enthousiasmeren en alle stappen van het design proces te faciliteren, waaronder klantonderzoek, strategie, design, protoyptes en user testing.

STAGE BIJ KOOS?

Ben jij een van de ambitieuze studenten die gek is op Service Design? Ben jij zoekende om je vaardigheden te boosten en te leren van de slimsten? Dan is een stage bij Koos, Service Design iets voor jou! Solliciteer voor een stageplek door ons een een email te sturen waarin je uitlegt waarom jij onze volgende stagiair(e) moet worden en wij zullen er voor zorgen dat we contact met je opnemen.

DE KERNWAARDEN VAN KOOS

Koos gelooft dat organisaties en mensen plezieriger én effectiever samenwerken als er een sterke match is op persoonlijke kernwaarden. Ook bieden kernwaarden richting en houvast bij alles wat we doen, als persoon en als organisatie. Match jij met onze kernwaarden?

Denk design

Combineer analytisch denken met een creatieve aanpak.
Communiceer visueel. Probeer en itereer.

Expert

Blijf groeien. Blijf leren. Blijf lezen. Verdiep je in je vakgebied.

Eerlijk en oprecht

Eerlijk duurt het langst. Wees open en transparant. Communiceer verwachtingen.

Fun

Werken is leuk. Doe datgene waar je energie van krijgt en een slechte grap op z’n tijd is nooit weg!

Transformeer

Probeer het elke keer weer iets slimmer en beter te doen. Verval niet in routines en ‘challenge de status quo’.

De oorsprong van Koos

 

Koos is een nuchtere Hollandse jongen die zegt waar het op staat. Hij is nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in de wereld en past wat hij ontdekt heeft graag toe binnen zijn projecten. Het is een gezellige jongen die van alle markten thuis is. Hij spreekt geen moeilijke consultant taal, maar zegt gewoon wat hij bedoelt, zodat iedereen hem begrijpt. Bovendien luistert hij naar wat je te zeggen hebt en denkt graag mee over het verbeteren van je dienst.

Wij vinden dat het merk eigenlijk de persoonlijkheid van je bedrijf is en daarom ook een persoonlijke naam verdient: Koos dus.

Koos heeft ook al veel van de wereld gezien. Hieronder enkele van zijn vakantie kiekjes.

Wil je meer weten over Koos?

Kom dan langs voor een bakkie koffie en leer ons kennen!
Of bel ons op de Koos hotline, wij leggen graag uit wat Koos jou kan bieden!

Contact

Rokin 69 1012 KL 
Amsterdam, Nederland

+31 (0) 20 753 0154

koos@burokoos.com

Newsletter

Tips, tricks & best practices of service design. Stay up-to-date and subscribe to our newsletter!